A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Toimintasuunnitelmaa 2010

Tässä tutustuttavaksi myös seuran hallituksen ehdotus toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2010:
Kokoukset
Vuosikokous pidetään sääntöjen mukaan maalis-huhtikuussa. Vuosikokousesitelmän pitää sukututkija Toini Leino. Yhdeksänjäseninen hallitus kokoontuu tarvittaessa.

Stipendejä jaetaan perinteisesti marraskuun esitelmätilaisuudessa.

Näytelmähanke A.J. Sjögrenistä
Tavoitteena A.J. Sjögrenin merkityksen tunnetuksi tekeminen on seura lähtenyt toteuttamaan näytelmähanketta. Näytelmän keinoin tuodaan yleisölle esille värikkäitä tapahtumia A.J. Sjägrenin elämästä. Hankkeeseen on haettu ja saatu avustuksia (saatu Kymenlaakson Kulttuurirahastolta ja Aino Vallin Rahastosta). Laila Seppä on aloittanut kirjoittamisen. Käytännön toteutus tehdään Iitin Harrastajateatterin kanssa. Näytelmän runko tulee sellaiseksi, että aineistoa voisi käyttää myös tv-taltiointiin.

Retket
Retkiä tehdään resurssien mukaan. On keskusteltu muutamista Etelä-Suomen kartanomiljöistä tutustumiskohteina. Kotiseutuyhdistys järjestänee kesäretken kuntalaisille Sitikkalan suuntaan kesällä 2010. Olemme yhteistyössä siltä osin kuin retkellä halutaan tutustua ASJ:n maisemiin.

Kesäkahvilatalkoot
Seuran talouden kannalta tärkeä kesäkahvilatoiminta keskittyy elokuun alkuun 6. – 8.8.2010. Jäsenten toivotaan edelleen tulevan mukaan lahjoittajina ja muina talkoolaisina.

Muu toiminta
Entiseen tapaan huolehditaan Sjögrenin syntymäpäivän (8.5.) aikoihin Iitin kirkonkylässä olevan muistomerkin kukittamisesta ja ympäristön kunnostamisesta. Myös Sitikkalassa olevan syntymäpaikan muistokivelle viedään kukkatervehdys. Muistokiven on kotiseutu- ja kulttuurilautakunta aikanaan pystyttänyt.

Jäsenhankinta
Jäsenmäärää pyritään kartuttamaan, koska jäsenmaksu (10 euroa) yhdessä kesäkahvilatalkoilla hankittujen varojen kanssa mahdollistaa stipendien jakamisen Sjögrenin elämäntyön tunnetuksi tekemiseen.

Tiedotus
Tiedotus hoidetaan jäsenkirjeiden (sähköisesti myös) ja Iitinseudun välityksellä sekä seuran blogin ja kotisivujen kautta internetissä
www.ajsjogren.weebly.com
www.ajsjogren.blogspot.com

Hallitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti