A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

perjantai 19. joulukuuta 2014

Seuran hallitus kokoontui joulukuussa 2014

Joulukuun kokouksessa seuran hallitus suunnitteli alustavasti tulevan vuoden toimintoja. Käsittelyssä olivat sekä toimintasuunnitelman runko että "vuosikello".
Lisäksi pohdittiin kirjastossa olevan Sjögren-kokoelman katselmusta, järjestämistä ja arkistointia.

Varaston ja aineiston katselmus aloitetaan 14.1.2015 klo 14.00. Myös jäsenrekisterin tarkastaminen oli esillä. Seuraava hallituksen kokous on 14.1.2015 klo 18 kirjastossa.VUODEN 2015 TOIMINTASUUNNITELMAN RUNKO (10.12.2014)

Kokoukset
Hallituksen kokoukset
Johtokunnan 1. kokous: 14. tammikuuta 2015 klo 18.00 Iitin kirjastolla
Johtokunnan 2. kokous: 18. maaliskuuta 2015
Seuran vuosikokous: 16. huhtikuuta 2015
Johtokunnan 3. kokous: 8. toukokuuta 2015
Johtokunnan 4. kokous: 9. syyskuuta 2015
Johtokunnan 5. kokous: 11. marraskuuta 2015.
Retket
Retki Helsinkiin Sibelius ja taiteen maailma -näyttelyyn on tarkoitus tehdä helmikuussa eli Iitin kulttuuri-Q:n (helmikuu) aikana, to 5.2.2015.
Kesäretki voisi suuntautua Vihdin Kotkaniemen kartanoon, jossa A.J. Sjögren toimi kotiopettajana. Oppaaksi voisimme pyytää vihtiläissyntyistä taidehistorioitsija FM Kris-Tiina Valolahtea, joka on pro gradu -työssään tutkinut Vihdin kirkon historiaa ja arkkitehtuuria.
Loppuvuodesta matkataan Tampereelle Tampereen yliopistolle, mikäli Päivi Ronimus-Poukan väitöstilaisuus tulee ajankohtaiseksi.
Myös toivottiin ulkomaanmatkoja, esimerkiksi Pietariin (oppaaksi mm. Kirsti Luova), Sortavalaan (matkoja järjestää mm. Vihdin matkatoimisto), ym. kohteita.
Kevään luento
Esitelmän aiheita ja esitelmöitsijöitä tiedustellaan Päivi Ronimus-Poukalta. Yksi mahdollinen esitelmöitsijä saattaisi olla Hannele Niemi, joka toimitti Venäjän aika -lehteen (3/2014) upean artikkelin "Sulka hattuun, Sjögren!"
Syksyn luento
Syksyn luentotilaisuutena voisi toimia Päivi Ronimus-Poukan väitöstilaisuus Tampereella, mikäli väitöstyö edistyy suunnitelmien mukaisesti.
Syntymäpäivä 8.5.
Sjögrenin syntymäpäivänä toukokuussa pidetään haravointitalkoot kirkonkylässä Sjögrenin puistikossa ja viedään kukat myös Sitikkalassa olevalle syntymäpaikan muistomerkille, jonka Iitin kotiseutu- ja kulttuurilautakunta on vuonna 1963 pystyttänyt.
Muiston vaaliminen
Seuran tehtävä on pitää huolta A.J. Sjögrenin kahden muistomerkin kunnossapidosta. Vuodelta 2014: Sjögrenin syntymän 220-vuotispäivän kunniaksi käynnistetään Iitin koululaisille tarkoitetun A.J. Sjögreniä koskevan  tehtävistön/oppiaineiston suunnittelu.
Jäsenhankinta
Jäsenmäärää yritetään kartuttaa. Jäsenmaksu 2014 on 10 €.  Jäsenmaksun suuruus tarkistetaan seuran vuosikokouksessa huhtikuussa 2015.
Tiedotus
Tiedotuslehti on paikallislehti Iitinseutu. Sjögrenin Seura ry tiedottaa myös blogin ja kotisivujen kautta internetissä: www.ajsjogren.weebly.com ja   http://ajsjogren.blogspot.fi/
Jäsenkirje lähetetään keväällä jäsenmaksulaskun yhteydessä.
  Laitetaanpa toimintakello uudempaan viestiin tähän yläpuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti