A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

lauantai 22. kesäkuuta 2013

Sjögrenin hautapaikalla

A.J. Sjögren haudattiin 1855 Pietarissa luterilaiselle haurtausmaalle, joka alueena tunnetaan nimellä Mitrofanin hautausmaa. Historian myrskyt ovat muuttaneet ja muokanneet kaupunkia oleellisesti, ja tämä hautausmaakin on kokenut kovia. Alue on muutettu täydellisesti, eikä hautausmaasta paljonkaan ole jäljellä. 
Tähän tosiasiaan tärmäsivät seuramme Pietarin-matkalaiset. Mutta, mutta... Pietarissa vaikuttaa henkilöitä, jotka työskentelevät vanhojen muistomerkkien parissa ja haluavat säilyttää muiston vanhasta hautausmaasta. Tässä kuvassa he esittelevät luetteloa haudatuista.
Heidän aktiivisuutensa ansiosta tästä hautausmaasta on saatu säilymään pieni kolkka, jossa nyt on esillä myös muistolaattoja. Tiilimuuriin sijoitetuissa muistolaatoissa kerrotaan henkilöistä, jotka aikoinaan oli haudattu tälle alueelle.
  A.J. Sjögrenin on yksi näistä esitellyistä henkilöistä.
Pietarin Kunstkameran nykyinen osastonjohtaja Aleksandr Terjukov on ollut mukana muistoalueen kunnostuksessa. Hän ystävällisesti ohjasi matkalaiset tälle paikalle, joka nyky-Pietarissa on melko syrjäinen varastoalue. Näin seuramme edustajat pääsivät laskemaan kukkavihkon A.J. Sjögrenin "haudalle".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti