A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

maanantai 19. syyskuuta 2011

Tuusulan retkellä

Retkemme Tuusulan rantatielle onnistui loistavasti: aurinkokin paistoi koko päivän. Meitä oli kaikkiaan 24 tutustumassa näihin kolmeen kotimuseoon: Ainola, Erkkola ja Suviranta. Aluksi Ainolan puistossa sijaitsevassa Aulis-kahvilassa nautimme korvapuustikahvit ja saimme samalla alkuselostusta Ainolan vaiheista.

Ainolan museonjohtaja Hilkka Helminen kertoi meille Sibeliuksen kulttuuriperheestä ja elämästä Ainolassa. Sibeliuksen haudan ja saunan kautta kiertäen jatkoimme matkaamme kohti Erkkolaa.
Erkkola löytyi aivan tien poskesta. Sen on kulttuuritalo siinä mielessä, että nytkin siellä harjoiteltiin konserttia varten ja esillä on kirjallisuutta sekä kirjakuvituksia. Nytkin siellä oli esillä kuvitusta Juhani Ahon Rautatiestä.
Sitten olikin aika nauttia lounasta Ateljeeri Krapissa. Viimeisenä vierailupaikkanamme oli Suviranta, joka on vieläkin omistajiensa koti. Eero Järnefeltin sekä hänen tyttärensä Laura olivat ne taiteilijat, jotka maalasivat tämän talon hienossa ateljeessa vuosikymmenten ajan. Talossa oli paljon taidetta sekä ateljeessa, salongissa että ruokailutilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti