A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

maanantai 29. heinäkuuta 2019

Kirkkopyhänä 28.7.2019

A.J. Sjögrenin seuran kirkkopyhä 28.7. oli helteestä huolimatta kohtalainen osallistujamäärältään; noin 70 sanankuulijaa oli paikalla Iitin kirkossa. Seuramme  tarjosi kirkkokahvit, joiden yhteydessä pidettiin hiljainen hetki muistaen edesmennyttä Michael Branchia, jonka muistokirjoitus oli julkaisu edellisen päivän Helsingin Sanomissa, kirjoittajina Senni Timonen ja Pekka Tarkka.
A.J. Sjögreniä käsiteltiin  kahdessa esityksessä. Mailis Alaharju oli hakenut esiin Iitin seurakunnan papit,  jotka merkittävällä tavalla olivat vaikuttaneen lahjakkaan maalaispojan kehitykseen henkisesti ja taloudellisesti.
Maija-Liisa Petsalo toi esille Ritva Kiimalainen-Stenbergin tutkimuksen "A.J. Sjögren - iittiläinen" pohjalta kohtauksia yhteyksistä kirkkoon ja seurakunnan papistoon. Yllättihän Sjögren vanhempansa saarnaamalla kirkossa. Pojasta oli toivottu pappia, ja opinnot olisivat hyvin siihen riittäneetkin.
Iitin seurakuntaa seura halusi kiittää ainutlaatuisesta tuesta merkkihenkilömme kehityksessä.
Marja Pullinen  aprikoi, olisiko A.J. Sjögrenin elämäntyötä lainkaan syntynyt ilman Iitin seurakunnan ja sen papiston tukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti