A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Hallitus kokoontui kesäkussa 2015Jäsenmaksujen (20 euroa / henkilö) keruutilanne. Puheenjohtaja ottaa yhteyttä Mirja Helinevaan jäsenmaksujen keräämiseksi jäsenistöltä. Jäsenmaksut on pyritään keräämään hyvissä ajoin ennen elokuussa tehtävää Mäntsälä - ­ Porvoo ­retkeä, jotta bussi­, yms. maksut saadaan hoidettua seuran tililtä. Seuraavassa jäsenkirjeessä otetaan esille kesän retki. Jäsenkirje lähetetään sähköisesti kaikille niille, joidensähköpostiosoite on seuran tiedossa ja muille kirjeitse.
C.P. Elfströmin alttarimaalaus, tilannekatsaus. Maanantaisessa (8.6.2015)
IitinSeudussa oli aiheesta artikkeli, jonka oli lehteen järjestänyt Marja Pullinen ja joka sisälsi mm. seuramme aloitteet, taidehistorioitsija, FT Hannele Savelaisen lausunnon C.P. Elfströmin alttarimaalauksesta ja Jaakko Helmisen maalauksesta ottaman valokuvan. Seura odottelee vastauksia kuntaan (Niina Honko) ja seurakuntaan (Jyrki Nordlund) toimittamistaan aloitteista.Seurakunnan vastaus menee todennäköisesti syksyyn. Projektin jatko riippuu paljolti seurakunnan kannanotosta. Asia siis etenee vähitellen eri elimissä eikä seura ole asettanut mitään määräaikaa.
Päätettiin, että Marja Pullinen ottaa yhteyttä kotiseutuneuvos Eila Metsäpeltoon, joka edustaa Iitin Kotiseutuyhdistystä ja siis iittiläisten yhdistysten katto-­organisaatiota, ja josta toivotaan alttarimaalaus­projektin vetäjää. Alttarimaalaus­projektin mahdollisia rahoituslähteitä voisivat olla Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahasto, kansalaiskeräys ja Kamarikuoro Kuparisten esiintymistuotot.
Kesäretki Mäntsälään ja Porvooseen la 22. elokuuta 2015. Tämänhetkinen
suunnitelma käytiin läpi. Retken Mäntsälän osuus hyväksyttiin sellaisenaan,
mutta Porvoon osuuteen ehdotettiin muutoksia. Retkipäivänä, joka on lauantai, ei ole mahdollista päästä kirkkoihin sisään Mäntsälässä eikä myöskään Porvoossa kirkollisten toimitusten takia. Mäntsälästä lähdettäessä klo 12 poiketaan Porvoon hautausmaalle, jonne on haudattu monia kansallisia kuuluisuuksia. Jaakko Helminen lupasi toimia oppaana. Klo 14.00 alkaa
Porvoon Kirkkotorilta opastettu 1 1/2 tunnin pituinen teemakierros "Valtiopäivät". Klo 15.30 ohjelmassa seuraisi lounas, jonka jälkeen noin klo 17 olisi lähtö Kausalaan. Lounaspaikka on vielä auki.
Päätettiin, että seura maksaa Kirsti Mannisen esitelmän (100 euroa) ja kukat (noin 30 €) Berta Sofia Aspelundin haudalle. Matkan muut kustannukset jaetaan osallistujien kesken. Jaakko Helmisen arvion mukaan bussi tulee maksamaan noin 500­-600 euroa. Osallistujamääräksi arveltiin 20­ - 30 henkilöä. Retkestä ilmoitellaan IitinSeudun seurapalstalla. Retken
arviohinnaksi päätettiin 60 euroa/henkilö. Lopullinen retkimaksu tarkentuu, kunhan osanottajien lukumäärä selviää. Ritva Lahti lupasi ottaa vastaan retki­ilmoittautumiset.
Myöskään Porvoon Tuomiokapituli­rakennukseen eli entiseen Kymnaasiin, jota A.J. Sjögren kävi vuosina 1809 - ­1813, ei ole mahdollista päästä sisään tällä retkellä. Marja Pullinen on ollut yhteyksissä kymnaasiin ja saattaa olla, että myöhemmässä vaiheessa vierailu siellä järjestyy. Tulevaisuuden suunnitelmissa nimittäin on, että seura voisi toimittaa Sjögrenin koulunkäynnistä muistolaatan ko. rakennukseen.
Ilmaan jäi ajatus siitä, että joskus joulun alla jonain arkipäivänä voisimme tehdä retken Porvoon joulutorille ja samalla käydä katsomassa sekä Tuomiokirkkoa että Pikkukirkkoa sisältäkin.
Syksyn luento. Luennoitsijaksi ehdotettiin taidehistorioitsija, FT Hannele Savelaista ja aiheeksi Iitin kirkon vanha, C.P. Elfströmin tekemä alttarimaalaus.

Seuraava kokous päätettiin pitää Iitin kirjaston tiloissa ti 8.9.2015 alkaen klo 16.00. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti