A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

maanantai 21. tammikuuta 2013

Suunnitelmia vuoden 2013 toiminnaksi

Kuvassa talvi on tullut: Sjögrenin muistomerkki Kirkonkylällä lumen keskellä.

Tässä tiedoksi  (ennen vuosikokousta) toimintasuunnitelma vuodelle 2013 vuosikokoukselle:


Kokoukset

Vuosikokous pidetään sääntöjen mukaan maalis-huhtikuussa. Kokouksien yhteydessä järjestetään esitelmiä: keväällä vuosikokouksessa 15.4.2013 Marja Pullisen esitelmä "Sjögrenin ajan suomalainen Pietari", joka esittelee Pietarin kohteita seuran 20-vuotisretkeä silmällä pitäen. Syksyn esitelmän pitää Päivi Ronimus.

Hallitus kokoontuu tarvittaessa. Stipendien jakaminen on ollut perinteisesti marraskuussa.


Näytelmähanke A.J. Sjögrenistä

Tavoitteena on A.J. Sjögrenin elämäntyön tunnetuksi tekeminen. Näytelmän keinoin tuodaan yleisölle esille värikkäitä tapahtumia A.J. Sjögrenin elämästä. Näytelmän toteuttaminen on nyt siinä vaiheessa, että on olemassa Laila Sepän teksti. Näytelmähanke odottaa harrastajateatterin tarttumista tähän tekstiin.


Retket

Keväällä toteutettavan kolmen päivän retken kohteena on Pietari, matka "A.J. Sjögrenin jalanjäljissä". Matka tehdään bussilla, jonka lähtöpaikka on Kausala ja päämäärä Pietari. Retkestä ilmoitetaan paikallislehti Iitinseudussa.  Tavoite on saada osallistujia vähintäin 20 henkeä. Oppaiksi saadaan Päivi Ronimus sekä Marja Pullinen ja Antti Pullinen.


Kesäkahvilatalkoot

Seuran talouden kannalta tärkeä kesäkahvilatoiminta on elokuun viimeinen viikonloppu pe ja la, 2013 ja mahdollisesti su.  Toivomme, että jäsenet tulevat mukaan monenlaiseen talkootyöhön, kuten yllätyspussitalkoisiin, kahvila- ja keittiötyöhön.


Muu toiminta

Seuran tehtävä on pitää huolta A.J. Sjögrenin kahden muistomerkin kunnossapidosta. Sjögrenin syntymäpäivän aikoihin 8.5. pidetään haravointitalkoot kirkonkylässä Sjögrenin puistikossa ja viedään kukat myös Sitikkalassa olevalle syntymäpaikan muistomerkille, jonka on kotiseutu- ja kulttuurilautakunta aikanaan pystyttänyt.


Elokuussa sopivana viikonloppuna lauantaina toteutetaan pyöräretki Sitikkalaan Sjögrenin syntymäpaikan muistomerkille. Mukaan otetaan kahvit. Oppaiksi toivotaan Maija-Liisa ja Pertti Petsaloa.


Jäsenhankinta

Jäsenmäärää yritetään kartuttaa. Jäsenmaksu 2013 on 10 €. Kesäkahvilatuoton ja jäsenmaksujen kautta kertyneillä varoilla voidaan jakaa stipendejä Sjögrenin elämäntyön tunnetuksi tekemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti