A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

perjantai 21. helmikuuta 2020

Kalevalan päivänä A.J. Sjögrenistä ja runoista

Vuoden 2020 Kalevalan päivänä perjantaina 28. helmikuuta kuulemme Iitin kirjastossa asiaa runonkeräyksen ensiaskelista Suomessa. A.J. Sjögren oli mukana runonkeräyksessä toimintansa alkuvuosina. Hänen ja Elias Lönnrotin välille kehkeytyi ystävyys suomenkielisten kansanrunojen keräyksen ja tutkimisen tiimoilta. 
Iitin kirjastossa kuullaan klo 13 - 14 tietoiskuja Sjögrenin keruumatkoista. Runonäytteinä ovat mm. kanteleen synty ja Väinämöisen soitto. Lisäksi esitellään Sjögrenin ja Lönnrotin välistä kirjeenvaihtoa. Samalla esille tulee Sjögrenin merkitys runonkeräykselle. Tämä tilaisuuden järjestäjät ovat seuramme ja Iitin kirjasto. Tarjottavana järjestäjillä on kahvia, mehua ja piirakoita. Tervetuloa tähän kaikille avoimeen tilaisuuteen!
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasalissa vietetään Avoin Kalevala -seminaaria klo 16:een asti. Sinne siirrytään kirjastostamme etäyhteydellä klo 14. Seuraamme tilaisuutta ja pääsemme mm. tietämään, kuka saa tänä vuonna Kalevalaseuran palkinnon. Tilaisuudessa on paljon ohjelmaa. Etäyhteyden kautta kuulemme myös runonlaulajia, mukana on mm. Iitissäkin esiintynyt Taito Hoffrén. 
Tässä kuva Kalevalan painoksesta vuodelta 1985. Kirjassa on taiteilija Björn Landströmin kuvitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti