A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Elfströmin näyttelyn avajaiset 15.11.2016

Iitin kirjastossa esillä olevan näyttelyn avajaiset olivat 15.11.2016. Näyttely kuvaa kirkkomaalari C.P. Elfströmin (1774 - 1839) tuotantoa, josta Iitissä ovat kirkon somisteena olevat evankelistakuvat parven reunassa sekä vanha alttaritaulu. Tämä taulu on nyt toimitettu konservoitavaksi. Elfströmin taulu oli siirretty sivuun ja sittemmin museoon kirkon korjausten ja uusimistöiden yhteydessä, jolloin uudempi nykyinen alttariataulu oli hankittu. Nyt toiveena on, että konservoitu taulu voitaisiin esitellä yleisölle Suomen juhlavuonna 2017 Iitissä.

Avajaistilaisuudessa professori Heikki Hanka esitteli Elfströmin elämänvaiheita ja tuotantoa. Efström oli alkujaan ruotsalainen, mutta hänen tiensä toi hänet myös Suomeen. Hänen kirjavat elämänvaiheensa käsittivät mm. opinnot koristemaalarin oppiin, toimimisen näyttelijänä ja kuorolaulajana sekä kirkkomaalarina eri puolilla Suomea.
Seuran puolesta Marja Pullinen kertoi näyttelystä ja sen liittymisestä Iittiin  ja samalla A.J. Sjögreniin sekä hänen aikaansa Iitissä.

Kuvassa Marja Pullinen (oik.) ja Heikki Hanka sekä Kris-Tiina Valolahti tutustumassa näyttelyyn Iitin kirjaston Kirmo-tilassa.


Tilaisuudesta teki paikallislehti Iitinseutu ansiokkaan selostuksen lehteensä 21.11.2016. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti