A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Hallituksen asioita 8.5.2015Uuden hallituksen järjestäytyminen

tapahtui kokouksessa 8.5.2015:

Jaakko Helminen, puheenjohtaja (toiminnan ja talouden johto ja suunnittelu)

Pentti Simonen, varapuheenjohtaja

Ritva Mäkelä­Kurtto, sihteeri (pöytäkirjat, avustushakemukset, toimintakertomus ja toimintasuunnitelma)

Muut hallituksen jäsenet ovat Mailis Alaharju, Liisa Alatalo, Ritva Lahti, Eeva Mäkinen, Riku Rönnholm ja Miska Vainonen. Seuran asiantuntijajäsenet ovat

Marja Pullinen ja Päivi Laine (ent. Ronimus).

Seuran muut toimijat : Mirja Helineva, kirjanpito, jäsenrekisteri ja kutsujen lähetys,  Anja Tikkanen, seuran kotisivujen ylläpito.

Seuran työryhmät


Tiedotus ja kotisivujen sisältö: Jaakko Helminen, Marja Pullinen, Eeva Mäkinen ja Liisa Alatalo,

Arkistointi: Mailis Alaharju, Marja Pullinen sekä kunniajäsenet Maija­Liisa ja Pertti Petsalo. Lisäksi Eeva Mäkinen, jolla on seuran kaikki blogi­kirjoitukset printattuina kansioissa!

Luento-­ ja esitelmätilaisuuksien paikkavaraukset ja kahvituksen tilaus: Pentti

Simonen, Ritva Lahti ja Miska Vainonen.

Retket: Liisa Alatalo, Jaakko Helminen, Ritva Lahti ja Eeva Mäkinen.

Työryhmätyöskentelyn uskottiin selkeyttävän ja helpottavan hallituksen toimintaa. 

Palaute teatteriretkestä

Kansallisteatterin "Kunnia, Slava!" ­esitystä la 2.5.2015 pidettiin erittäin hyvänä. Retkijärjestelyistä aiheutuneet menot jäivät hiukan pienemmiksi kuin olivat osallistumismaksutulot eli "retkikassa jäi plussalle". 


Kesän toimintaa: retki Mäntsälään ja Porvooseen

Jo edellisessä hallituksen kokouksessa Jaakko Helminen ehdotti retkeä Mäntsälään oltuaan yhteydessä mäntsäläläiseen kirjailijaan Kirsti

Manniseen. A.J. Sjögrenin vanhin tytär, Berta Sofia Aspelund (1832­-1906) on haudattu Mäntsälän hautausmaalle samoin kuin miehensä, kirkkoherra Karl Edvard Aspelund, ja heidän ainoa yhteinen lapsensa, yhden vuorokauden ikäisenä kuollut tytär. Jaakko kertoi, että Mäntsälästä löytyisi kirkon ja hautausmaan lisäksi monia muitakin mielenkiintoisia kohteita (kartanoita, ruokapaikkoja) joita esittelemään voisimme pyytää Kirsti Mannista. Mailis Alaharju ilmoittautui halukkaaksi ottamaan yhteyttä retkisuunnitteluasiassa Mäntsälään ja Kirsti Manniseen kesäkuun alkuun mennessä.
Retkipäiväksi sovimme la 22.8.2015. Samalle retkipäivälle toivottiin tutustumiskäyntiä myös Porvooseen. Jaakko Helminen tiedustelee busseja.  Aiemmin suunniteltu Vihdin retki siirtynee tuonnemmaksi.

Aloite vanhan alttarimaalauksen siirtämisestä kotiseutumuseosta seurakunnan tiloihin


A.J. Sjögrenin Seura haluaa olla hankkeessa liikkeellepanevana voimana, jotta C.P. Elfströmin kaunis alttarimaalaus saataisiin seurakuntalaisten nähtäväksi laajemmin kuin mitä se on Iitin kotiseutumuseossa. Pyydettiin, että sihteeri toimittaa Marja Pullisen muotoileman aloitteen sekä Iitin kunnan sivistystoimelle että Iitin seurakunnan kirkkovaltuustolle.

Lisäksi ehdotettiin, että talvella järjestettäisiin seminaari, jossa tuotaisiin esille eri osapuolten näkökantoja alttarimaalauksen mahdollisesta kunnostuksesta ja siirtämisestä avarampiin tiloihin pois museosta, jossa se on vain harvojen nähtävänä.
 

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti