A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Toimintasuunnitelma 2013 vuosikokoukselleVUODEN 2013 TOIMINTASUUNNITELMA
Kokoukset
Vuosikokous pidetään sääntöjen mukaan maalis-huhtikuussa. Kokouksien yhteydessä järjestetään esitelmiä: keväällä Marja Pullisen "Sjögrenin ajan suomalainen Pietari", joka esittelee Seuran 20-vuotisretken Pietarin kohteita. Syksyn esitelmän pitää Päivi Ronimus.
Hallitus kokoontuu tarvittaessa. Stipendien jakaminen on ollut perinteisesti marraskuussa.
 Näytelmähanke A.J. Sjögrenistä
Tavoitteena on A.J. Sjögrenin elämäntyön tunnetuksi tekeminen. Näytelmän keinoin tuodaan yleisölle esille värikkäitä tapahtumia A.J. Sjögrenin elämästä. Näytelmän toteuttaminen on nyt siinä vaiheessa, että on olemassa Laila Sepän teksti ja näytelmähanke odottaa harrastajateatterin tarttumista tähän tekstiin.
 Retket
Keväällä toteutettavan retken kohteeksi on toivottu kolmen päivän Pietarin matkaa A.J. Sjögrenin jalanjäljissä. Mahdollinen matka on bussimatka, jonka lähtöpaikka on Kausala ja päämäärä Pietari. Retkestä ilmoitetaan paikallislehdessä, Iitinseudussa, ja  seuran blogissa.  Tavoite on saada osallistujia 20 henkeä. Oppaiksi saadaan  Päivi Ronimus, Marja Pullinen ja Antti Pullinen sekä paikalliset oppaat.
 Kesäkahvilatalkoot                                     
Seuran talouden kannalta tärkeä kesäkahvilatoiminta on elokuun viimeinen viikonloppu pe ja la, 2013 ja mahdollisesti su.  Toivomme, että jäsenet tulevat mukaan monenlaiseen talkootyöhön, kuten yllätyspussitalkoot, kahvilatyön ja keittiötyöt.
 Muu toiminta
Seuran tehtävä on pitää huolta A.J. Sjögrenin kahden muistomerkin kunnossapidosta. Sjögrenin syntymäpäivän aikoihin 8.5. pidetään haravointitalkoot kirkonkylässä Sjögrenin puistikossa ja viedään kukat myös Sitikkalassa olevalle syntymäpaikan muistomerkille, jonka on kotiseutu- ja kulttuurilautakunta aikanaan pystyttänyt.
 Elokuussa sopivana viikonlopun lauantaina toteutetaan pyöräretki Sitikkalaan Sjögrenin syntymäpaikan muistomerkille. Mukaan otetaan kahvit. Oppaiksi ovat lupautuneet Maija-Liisa Petsalo ja Pertti Petsalo.
 Jäsenhankinta
Jäsenmäärää yritetään kartuttaa. Jäsenmaksu 2013 on 10 €. Yhdessä kesäkahvilatuoton ja jäsenmaksujen kanssa kertyneillä varoilla voidaan jakaa stipendejä Sjögrenin elämäntyön tunnetuksi tekemiseen.
 Tiedotus
Tiedotuslehti on paikallislehti Iitinseutu. Jäsenkirje on ollut käytössä. Sen toimittaminen olisi erittäin kätevä ja edullinen sähköisesti. Siihen tarvitaan jäsenten sähköpostiosoite. Tavoite tälle vuodelle on saada mahdollisimman monelta jäseneltä sähköpostiosoite. Sjögrenin Seura ry tiedottaa myös blogin ja kotisivujen kautta internetissä: www.ajsjogren.weebly.com     www.ajsjogren.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti