A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

A. J. SJÖGRENIN SEURAN TIEDOTUSBLOGI

torstai 29. maaliskuuta 2012

Vuoden 2012 toimintasuunnitelmaa


Tämä suunntielma on menossa vuosikokoukselle:

VUODEN 2012  TOIMINTASUUNNITELMA

Kokoukset

Vuosikokous pidetään sääntöjen mukaan maalis-huhtikuussa. Kokouksissa pyritään järjestämään esitelmiä: keväällä Sakari Viinikainen ja syksyllä Kaari Utrio (la 13.10.2012). Yhdeksänjäseninen hallitus kokoontuu tarvittaessa.
Stipendejä jaetaan perinteisesti marraskuun esitelmätilaisuudessa.

Näytelmähanke A.J. Sjögrenistä

Tavoitteenaan A.J. Sjögrenin merkityksen tunnetuksi tekeminen on seura lähtenyt toteuttamaan näytelmähanketta. Näytelmän keinoin tuodaan yleisölle esille värikkäitä tapahtumia A.J. Sjögrenin elämästä. Hankkeeseen on haettu ja saatu avustuksia (saatu Kymenlaakson Kulttuurirahastolta ja Aino Vallin Rahastosta). Laila Seppä on saanut tekstin valmiiksi. Näytelmähanke odottaa nyt harrastajateatterilaisten tarttumista tähän projektiin.

Retket

Retkiä tehdään resurssien mukaan. On keskusteltu retkestä kohteina muutamat Etelä-Suomen kartanomiljööt, lähinnä Malmgård.

Kesäkahvilatalkoot
Seuran talouden kannalta tärkeä kesäkahvilatoiminta keskittyy elokuun loppuun  24. – 26.8.2012. Jäsenten toivotaan edelleen tulevan mukaan lahjoittajina ja muina talkoolaisina.

Muu toiminta

Entiseen tapaan huolehditaan Sjögrenin syntymäpäivän (8.5.) aikoihin Iitin kirkonkylässä olevan muistomerkin kukittamisesta (perennoja) ja ympäristön kunnostamisesta. Myös Sitikkalassa olevan syntymäpaikan muistokivelle viedään kukkasia. Muistokiven on kotiseutu- ja kulttuurilautakunta aikanaan pystyttänyt. Keväällä voidaan juhlistaa Sjögrenin puistikon nimeämistä.

Jäsenhankinta

Jäsenmäärää pyritään kartuttamaan, koska jäsenmaksu (10 euroa) yhdessä kesäkahvilatalkoilla hankittujen varojen kanssa mahdollistaa stipendien jakamisen Sjögrenin elämäntyön tunnetuksi tekemiseen.
Tiedotus
Tiedotus hoidetaan jäsenkirjeiden (sähköisesti myös) ja Iitinseudun välityksellä sekä seuran blogin ja kotisivujen kautta internetissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti